Skip to content

Benvinguts a Sintonitza Europa!

El nostre projecte comença amb la presentació del nostre canal de YouTube Sintonitza Europa.
Presenta els nostres vídeos l’advocat Josep Jover amb una llarga trajectòria en el dret de la Unió.

Així comença la nostra presentació:

Aquest món de blau amb 12 estrelles grogues en el qual hem entrat el conformen 450 milions de consumidors, un pastís apetible per al capital, però és que també són 450 milions de ciutadans amb incipients estructures jurídiques pròpies on se’ns plantegen obligacions i se’ns reconeixen drets.

Lamentablement la majoria dels nostres polítics i les velles estructures de poder no volen que es parli d’ell ni que es conegui com funciona així s’eviten haver de complir amb les obligacions de control democràtic que la Unió posa en mans dels seus ciutadans i empreses en forma de reglaments i directives i es diuen així, directives i reglaments, perquè els estats es van negar al fet que es diguessin lleis encara que el seu valor és superior al d’una llei orgànica actual i les sentències de Luxemburg tenen un caràcter de quasi constitucional.

Volem que els Ciutadans s’empoderin i per a això volem parlar amb paraules senzilles i idees clares ens situem en l’encreuament entre el Dret, la Tecnologia, la Seguretat i la Societat som activistes crítics i al mateix temps realistes en el món que ens ha tocat viure apostem per Europa, però sabent que el xip que l’ha mogut i que la mou és bàsicament econòmic. Només fa quatre dies, com qui diu, des del 2009 que va entrar en vigor la Carta dels Drets Fonamentals dels Ciutadans de la Unió i la veritat és, que aquesta Europa no sap encara què fer amb tant ciutadà, no havia estat dissenyada inicialment per a això, tot així, els marcs de drets i llibertats, ja són significatius per a desesperació dels quals manaven des de sempre i sobretot dels Estats encara en trànsit a una democràcia madura com Espanya sabem també que per a poder arribar fins on s’ha arribat, a Europa no es diuen les coses pel seu nom, com són: s’usa un neo-llenguatge que esbrossarem pas a pas.

És l’Europa de les triples intencions, però també és l’Europa de la superació d’estar destruïda totalment en pocs anys, va passar a ser el continent de les muntanyes de carn i mantega, llacs de llet, rius de vi i planícies de cereals. És l’Europa que en un conflicte, mai humiliarà un Estat, mai el deixarà fora del joc, però és la que té les claus de la caixa i tots els Estats, han de cridar a aquesta caixa.

Suporta immutable que la política dels Estats fins ara, hagi estat d’apropiar-se dels seus encerts i culpar a Brussel·les dels seus fracassos, però això és Europa.