Skip to content

I a Europa, com ens veuen als espanyols?

Avui parlarem d’un tema que es parla molt poc que és Com ens veuen els europeus a nosaltres?

La percepció que nosaltres tenim d’Europa és dual, és doble. D’una banda, és una espècie de pare llunyà justicier. El famós “anirem al tribunal d’Estrasburg”. I d’altra banda les administracions, sobretot l’administració espanyola, ens ha anat venent insistentment que Europa és un “club d’Estats”. Doncs bé, Europa, encara que no ho vulguin és l’Europa dels ciutadans, i això té molt a veure.

Però la pregunta que avui ens fem és per què no ens preguntem mai, com ens veuen ells? Quan salis amb una noia li acabes preguntant… i “Doncs com em veus?”, doncs bé com ens veuen ells?, i sobretot això ens explicarà per què les grans topades del Tribunal Suprem amb Europa, i les grans topades de la dreta, d’una certa dreta també amb Europa, perquè la percepció dels europeus cap a nosaltres no ha estat gens bona des de sempre.

Primer, Europa, ja ho hem dit, no és un club d’Estats. Si nosaltres veiéssim les imatges que hi ha d’Espanya en els llibres de text i sobretot, de l’Espanya dels temps en què teníem els terços de Flandes pujant i baixant per Europa, com és el d’aquesta ciutat de Naerden.

naerden

Veiem que ho fa és: protegits per la creu de Sant Andrés, entren a la ciutat a sac i foc matant a la gent en la plaça, però no caldria allunyar-se de qualsevol museu de pintors holandesos, per a veure, com és el cas d'”Anvers “per a veure com els espanyols violen, maten i saquegen a homes, dones i nens, i això està en els llibres de text dels xavals, en els llibres de textos de la Història aquests països.

Acabem ara aquí amb una pintura de Gant que també va ser passada a fulla, sang i foc.

I els que quedaven, després de ser pertinentment confessats eren penjats dels pocs arbres que quedaven en la zona del nord d’Europa. Clar això ha emmarcat profundament la visió que els europeus tenen de nosaltres, els europeus no entenen que hàgim sortit amb aquesta transició pactada pel franquisme-feixisme que es perpetua en figures caciquils i adhesions indestructibles, com és clar exemple del nostre “emèrit” o el soroll de sabres, o es pensen vostès que els soldats europeus volen venir a Espanya?, amb aquest poder judicial també gens respectuós amb la democràcia, que ha oblidat a més que són els espanyols els ciutadans que els paguen la soldada i no, els poders fàctics com els Bancs.

Aquí manen els de sempre.

I parlant dels de sempre, no falta en els llibres de text, d’Holanda i de Bèlgica el nostre benvolgut duc d’Alba que va ser la mà executora de centenars de milers de ciutadans del lloc i lloc on ara els demanarem diners.

A partir del tractat de Lisboa, a més de regar-nos amb diners durant decennis. Europa ens ha donat l’oportunitat de demostrar que ja hem sortit del túnel, que ja no som aquests els que omplim dels SEUS penjats els arbres d’Holanda, Bèlgica, Luxemburg, part d’Alemanya i França. L’última oportunitat han estat dues Directives la 2019/1937 i la 2019/1924 una de protecció als denunciants de corrupció i l’altra creant el dret a l’accés a la documentació pública per a tots els ciutadans de la unió europea, és a dir, com que Espanya en la seva llei de transparència no ho va fer, la UE ha hagut de fer-ho. Moltes empreses a Europa, molts sindicats i moltes administracions públiques han trobat que la transparència que els ciutadans poden accedir a la seva informació és beneficiós per a tots.

Acabem amb una frase que tancaria la famosa llegenda negra que potser una miqueta o un molt bastant és cert. La frase és del genial Pablo Casado que en el 2018 va dir “el PP és el partit que va fundar Europa” Déu meu! Quantes diòptries necessita!